Prvi na Google

Biti prvi na Google za svoju najbitniju ključnu može biti od velikog značaja a ponekad nije velika razlika izmedju prve i recimo pete pozicije na Google.

Prvi na GoogleDa vidimo prvo slučaj kad je biti prvi na Google od velikog značaja.

Recimo da se vaš sajt bavi izmedju ostalog i internet marketingom, tj. nudi recimo i reklamni prostora na svojem sajtu. Sasvim je logično da će klijenti hteti da se reklamiraju na onom sajtu koji je prvi za izabranu glavnu ključnu reč. Da, ovde biti prvi na Google znači veoma mnogo, jer će vrednost reklamnog prostora na vašem sajtu biti nekoliko puta veći od ostalih.

Da vidmo slučaj kada biti prvi ili peti na Google ne mora biti od velikog značaja

Ukoliko vi nudite neke usluge ili proizvode i ne prodajete reklamni prostor na vašem sajtu vrlo je verovatno da će posetioci proveriti više sajtova - ne samo onaj koji je prvi. ALI biti u prvih pet je bitno, jer otprilike je to taj broj rezultata pretrage koji se odmah vidi na ekranu (bez da posetioc mora koristiti scroll na dole da vidi ostale rezultate pretrage). Samo je bitno pametno izabrati TITLE i OPIS SAJTA - to su oni tekstovi koji se vide na rezultatima pretrage za vaš sajt.

Ima li garancije za prvo mesto na Google?

Ona firma koja nudi garantovanu prvu poziciju na Google - da se fino izradimo - blefira - pa ponekad uspe a mnogo češće NE. Koriste razne trikove u marketingu, da bi primamile klijente. Pa kad ne dostignu dogovorenu poziciju, vrate deo honorara - a razlika je ono od čega profitiraju. A da nisu blefirale, verovano ni ne bi dobile posao.

Nikad se ne zna koliko sajtova je počelo da radi optimizaciju za istu ključnu reč. Recimo za reči kao što su nekretnine, seo optimizacija ili izrada sajta garantovano prvih 20-30 sajtova već koristi neke usluge optimizacije sajta.

Znači iskusan optimizator će prvo da proveri konkurenciju i tek nakon toga će vam proceniti realnost i cenu SEO optimizacije vašeg sajta.

Mi smo postigli prvo mesto na Google za mnoge sajtove i mnoge ključne reči, ali i mi smo realni - nikad ne garantujemo prvu poziciju, to je irealno. Prva stranica kao garancija za poziciju je mnogo realnije (ali naravno ne za 50 reči po sajtu - u stvari i to je moguće, ali cena bi rasla EXPONENCIJALNO).